27 april 2014
19:30

Härryda IF

Referat: Lärje/Angered IF - Härryda IF

Säsongens första bortamatch mot ännu en nykomling i serien, Lärje/Angered. Sist de var med i serien var de inget topplag. Hur det blir i år återstår att se, men det de visade upp mot Härryda idag var bra. En stabil bollsäker backlinje och ett mittfält med Andrés Vasques i spetsen (!) gjorde kvällen mindre rolig för Härrydas tappra kämpar, som fick ägna mycket tid att jaga boll. Det började redan innan Härrydaspelarna fattat att matchen börjat med att L/A kunde gå igenom hela Härrydalaget och göra 0-1. Efter det ställde Härrydaspelarna sitt mål på rätt plats (stod helt snett) och bytte bollen som var paff. Det hjälpte inte. Innan halvleken var slut släpptes ännu ett mål in efter ett fint inspel från kanten. Härryda hade dock ett par chanser som kunde resulterat. Första halvleken ägdes dock spelmässigt av L/A. I andra halvlek höll Härryda spelet uppe bättre, men tyvärr är det för många felpass och för få avslut. Detta gör det lätt för L/A att vända spelet flera gånger, och två gånger resulterar dessa kontringar i baklängesmål. Även i denna halvlek har Härryda ett par chanser som mycket väl kunde resulterat. I matchens fem sista minuter spelar Härryda riktigt bra och lyckas få till flera avslut. Matchen slutar 0-4, trots detta spelar Härryda bättre än i förra matchen. Bra insats av Glenn Johnsson idag.